Hoofdmenu

MenuClose

Nautische dienstverlening

De havenregio van Amsterdam kent uitstekende faciliteiten voor reder, schip én bemanning. U kunt in Amsterdam uw schip laten repareren, u ontdoen van uw afval of uw boordapotheek laten aanvullen. Er zijn verschillende soorten dienstverlening in de haven van Amsterdam. Hier vindt u de adresgegevens van deze dienstverleners.

Havenontvangstvoorzieningen
Dit zijn bedrijven die uw chemisch en huishoudelijk afval verwerken.

Nautische dienstverlening
Wanneer u met uw schip naar Amsterdam komt, kunt u gebruikmaken van verschillende nautische dienstverleners zoals: loodsen, sleepdiensten, of vletterlieden voor meren en ontmeren. Ook de gegevens van de douane en immigratie zijn hier te vinden.

Medische dienstverlening en zeemanswelzijn
Misschien heeft u of uw bemanning in Amsterdam hulp nodig. Hier vindt u de adressen van instanties die gespecialiseerd zijn in het werken met internationale scheepvaart, van artsen die medische keuringen verrichten tot geestelijke hulpverlening.

Scheepsreparatiebedrijven
Wanneer uw schip voor reparatie in de haven van Amsterdam ligt, kunt u vrijstelling krijgen van zeehavengeld. Dit kan onder voorwaarde dat de hier vermelde erkende scheepsreparatiebedrijven uw reparaties uitvoeren.