Hoofdmenu

MenuClose

Samenwerking Havenbedrijf Amsterdam en Watertalent

Al enige tijd zijn Havenbedrijf Amsterdam en Watertalent met elkaar in gesprek met als gemeenschappelijk doel om de havenregio aantrekkelijker en transparanter te profileren. Dit heeft geresulteerd in een strategische samenwerking waardoor relevante en actuele informatie over werken en leren onder één noemer te vinden is.

Havenregio Amsterdam-IJmond profileren als aantrekkelijk werkgebied

Het is van belang om de sterke, internationale positie van onze havenregio te behouden en te versterken. Daarom is het noodzakelijk om talentvolle en gekwalificeerde mensen bewust te blijven maken van alle arbeidsmogelijkheden in de haven. Mogelijkheden op alle niveaus, binnen verschillende werkgebieden: ICT, financiën, administratie, logistiek, veiligheid, sales en marketing, techniek, onderhoud, opslag/distributie, etc. Om hen op een aansprekende en effectieve wijze te bereiken, is gekozen voor het concept dat ontwikkeld is door Watertalent.

Concept Watertalent

Op het online arbeidsmarktplatform Watertalent.nl profileren bedrijven zich als potentiële werkgevers. De informatie over werken en leren is afgestemd op scholieren, studenten, starters en professionals. Zij bepalen de kwaliteit van de haven in de toekomst. De bezoekers kunnen direct in contact komen met de werkgevers, zonder tussenkomst van een intermediair. Matches zijn gratis.


Dé carrièresite voor de haven en industrie

Drie jaar geleden is Watertalent gestart om de arbeidsmarkt van de Mainport Rotterdam beter op de kaart te zetten. Met succes, de regionale aanpak van ‘branding’  (naamsbekendheid van werkgevers vergroten) en online werving is in deze regio een succesformule. Inmiddels zijn 100 organisaties bij Watertalent aangesloten en trekt de community voor de haven en industrie ruim 22.000 unieke bezoekers per maand. De bedrijven investeren met een maandelijkse fee voor zichtbaarheid en vindbaarheid.

Koppeling onderwijs en toekomstig werkveld

Zodra de eerste 25 werkgevers online staan krijgen ook de onderwijsinstellingen hogere prioriteit. Opleidingen krijgen een logische koppeling met werkgevers, vacatures en beroepsbeelden. Jonge professionals vertellen aan de nieuwe generatie studenten in korte aansprekende filmpjes meer over hun opleidingskeuzes, huidige functies en werkgevers. Zij zijn de belangrijkste ambassadeurs om nieuwe mensen te bereiken en te interesseren.

Interesse?

Voor een aansprekend platform is Watertalent blijvend geïnteresseerd in regionale projecten, evenementen, nieuwsberichten en wetenswaardigheden gerelateerd aan werken en leren. Voor meer informatie over Watertalent kunt u kijken op www.watertalent.nl.Media