boegpraat schone scheepvaart

Luister nu naar: Boegpraat

Vanaf donderdag 3 juni luister je gedurende vijf weken elke week naar onze nieuwe podcastserie ‘Boegpraat’. In deze podcast gaan we samen met klanten en partners in gesprek over onze strategie: ‘Het voortouw nemen’.

In 2025 willen we als Europese zeehaven koploper zijn in de transitie naar een duurzame samenleving. Dat gaat niet vanzelf en levert elke dag stof tot nadenken op. Omdat we dat nadenken liever (en beter) samen doen, zijn we met bedrijven en partners uit de haven de podcaststudio ingedoken om in gesprek te gaan over onze strategische doelen en ambities. Hoe gaan we die samen waarmaken? Zijn ze eigenlijk wel haalbaar? En wat kunnen wij doen om bedrijven in de haven met hun doelen te helpen?

In Boegpraat gaat onze host Eric Warners (strategisch adviseur bij Port of Amsterdam) samen met klanten en partners op zoek naar een antwoord en horen we van de havenbedrijven waar zij allemaal mee bezig zijn.

Aflevering 1: Schone scheepvaart

We trappen direct af met een fiks vraagstuk. Want “schone scheepvaart”, is dat geen tegenstrijdigheid? Kan dat, varen met minder impact? Doen we wel genoeg, of juist teveel? En wanneer wordt de scheepvaart emissievrij? Henri van der Weide, nautisch beleidsadviseur bij Port of Amsterdam, en Nick Lurkin van branchevereniging KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders) hebben hier wel ideeën over.

Luister nu naar Boegpraat



Komende weken vind je elke donderdag een nieuwe aflevering van Boegpraat op onze website, op Spotify, Google Podcast en Apple Podcasts. De aflevering zijn allemaal los van elkaar te beluisteren.